Hos oss får era barn den pedagogiska omsorg de behöver!

Verksamhet

Varje dagbarnvårdare har sin egen pedagogiska inriktning och verksamhet. Gemensamt för alla familjedaghem är att de följer läroplanen för förskolan. Varje dagmamma informerar er fortlöpande om verksamheten. Dokumentationen av barnets läroprocesser och utveckling dokumenteras i egen pärm. Pärmen kan innehålla en presentation, ett handavtryck, ett självporträtt,  några teckningar, barnintervjuer, fotografier från  dagsrutiner/aktiviteter m.m., från minst ett tillfälle per år.

Exempel på vad vi gör tillsammans:

– Samling med sång och dans och trevligt umgänge

– Målar, klipper och pysslar tillsammans

– Spelar teater

– Massage för de som vill

– Besöker bibliotek

– Ibland går vi på teater

– Leker i olika lekparker, går ut i naturen, har picknick, springer, hoppar och leker

– Äter hemlagad mat tillsammans

– Vilar, läser sagor, myser

– Och mycket, mycket annat

 

Kommunen har tillsynsansvar för de fristående förskolorna och den pedagogiska omsorg de beviljat bidrag till. Detta kan se olika ut i olika kommuner men vanligt är att kommunen gör ett hembesök hos dagmamman minst 1 gång per år dar de ställer frågor om verksamheten. De tittar på miljön i hemmet, på utemiljön och på säkerheten.

Personal

All personal har utbildning och erfarenhet inom barnomsorgen.

Föräldrasamverkan

Daglig kontakt med föräldrarna sker vid lämning och hämtning och ger en bra grund för samarbete och kommunikation. Ni kommer att erbjudas minst ett utvecklingssamtal per år för ert barn och även minst ett föräldramöte per år

Försäkringar

I vår pedagogiska verksamhet är dina barn försäkrade precis som de barn som är i kommunens pedagogiska verksamhet.

Avgifter

Vi har samma taxa som den kommunala barnomsorgen har.

Kösystem

Barn erbjuds plats från den dagen de fyllt ett år.

Alla dagmammor använder sig av ett kösystem genom dagmamman.nu. Ni ansöker för en plats genom att använda er av kontaktformuläret, maila till info@dagmamman.nu eller ringa Angelica Lövkvist på telefon 0735 400 227. Ni kan läsa om dagmammorna här på hemsidan och vid ansökan ange ev önskemål om dagmamma. Vi har köregler som turordning och syskonförtur. Först och främst kommer vi att erbjuda plats hos ev önskad dagbarnvårdare om det finns plats. Annars kommer vi att erbjuda plats hos ledig dagbarnvårdare så nära barnets hem och ev önskemål vi kan.

Inskolning

Vi har en inskolningsperiod på två veckor.

Ni ansöker om plats för ert/ era barn, eller om ni har frågor eller funderingar, genom att skriva till oss under kontakta oss eller maila till info@dagmamman.nu Ni kan även ringa Angelica Lövkvist på telefon 0735 400 227.

Stäng meny